Tisto, kar smo nekoč imenovali španska muha, se sploh ne more primerjati z afrodiziakom, ki ga pod tem imenom poznamo danes. V sodobnem pripravku, ki se v erotičnih trgovinah prodaja pod tem imenom, namreč ni naravnih izvlečkov iz muh oziroma hroščev, ki živijo na področju Španije pod tem imenom. In lahko bi rekla, da je na srečo tako. Zakaj? Zato, ker so pripravki iz hroščkov postali znani kot afrodiziak zaradi tega, ker vsebujejo kantaridin. Gre za snov, ki jo danes uvrščamo med strupe.

Kakšna je sodobna španska muha?

Sodobna španska muha je afrodiziak, ki je ohranil ime, vendar ima drugačne sestavine. Španska muha je uporabna tako za moške kot za ženske, saj deluje stimulativno in daje prijeten občutek obema spoloma. Ne uporablja se za to, da bi si zaželeli seksa takrat, ko nam dejansko ni do njega. Ne, namenjen je vsem tistim, ki ga želijo izboljšati, čutiti več v fizičnem smislu in tudi izboljšati orgazem. Pri ženskah španska muha običajno povzroči večjo občutljivost sluznice, pri moških pa je boljša tudi erekcija. Orgazem pa je pri obeh spolih menda nekaj čisto drugega – daljši in bolj intenziven.

Si želite biti bolj pohotne?

Španska muha ženskam pomaga, da se počutijo bolje, da občutijo več, kadar si želijo seksa, pa so zaradi nje tudi bolj pripravljene, da naredijo prvi korak oziroma dajo pobudo. Ker same opazijo, da čutijo več strasti in jo želijo zadovoljiti, so v očeh svojih partnerjev seveda precej bolj pohotne, kar pomeni, da se spolni odnosi gotovo dvignejo na višjo raven. To pa vedno pomeni velik plus za odnos v celoti. Španska muha torej vzbudi seksualni apetit, s tem pa pomaga, da so zveze zadovoljive in s tem tudi dolgo obstojne. In prav to je razlog, zaradi katerega se ne velja ob omembi afrodiziakov nikoli nasmihati ali zardevati. Vsaka stvar, ki pomaga do osebne sreče, do trdnega partnerstva ali do nasmejane družine, je v današnjem času še kako dobrodošla.