Da obstaja neka reč, ki se ji reče španska muha, sem se seznanila kot najstnica. Starši so mi tako kot verjetno marsikateri drugi ob mojih večernih izhodih v klube naročili, naj pazim na svojo pijačo. Vedno naj to najprej popijem, šele nato naj grem na plesišče, da se ne bi v njej slučajno znašla španska muha. Niso mi povedali kaj dosti in mislila sem, da gre za kakšno modro tabletko, danes pa vem, da je španska muha na voljo v kapljicah oziroma v tekočini.

Španska muha ima resne naslednike

V času mojega odraščanja je bila španska muha za dekleta veliko zlo – tako so vsaj bili prepričani starši. Krožile so zgodbice o tem, kako so se mlada dekleta zaradi nje popolnoma predale razvratu in seksala kar vse povprek, saj niso mogla nadzorovati svoje pohote. Danes je španska muha afrodiziak, ki ga najdemo v erotičnih trgovinah, veliko bolj kot teh kapljic pa se ženske bojimo drog za posilstvo (day rape drugs), ki so precej bolj nevarne in tudi učinkovite. To so droge, zaradi katerih bomo današnji starši pred večernim izhodom držali pridigo svojim hčeram, in to več kot upravičeno.

Izkušnje preženejo strah

V svojem življenju nisem nikoli naletela na nobeno dekle ali žensko, ki bi zaradi španske muhe pozabila na predsodke in bi se prelevila v neumorno nimfomanko. Ostalo je le pri zgodbicah, ki so bile precej trapaste. In ko sem ob obisku erotične prodajalne s fantom prvič videla špansko muho, sem se zato o njej pozanimala. Šlo naj bi za afrodiziak, ki vpliva na sluznico in njeno prekrvavitev, zato sva jo kupila – da preveriva, ali res deluje.

Zaužila sem predpisano količino kapljic in čakala na učinek. Sem bila res nekoliko mokra, ali se mi je to zgolj zdelo zaradi psihološkega učinka? Morda je stvar res minimalno delovala, a daleč od tega, da bi se mi mešalo od pohote. Seks je bil takšen kot vedno. Tako lahko danes iz prve roke potrdim, da španske muha ni nič nevarnega – strah mojih staršev je bil povsem odveč.