Ta članek bo videti kot vodič moškim, kako svojo drago na najbolj romantičen način zaprositi za roko. V resnici je tako, da to tudi je nekako naloga moških, pa čeprav se v posameznih primerih vloge obrnejo in ona zaprosi njega. Pa ostanimo staromodno romantični in poglejmo, kako do popolne zaroke.

Prva slika, ki jo uzremo pred očmi, ko pomislimo na zaroko, je seveda on na enem kolenu, s prstanom v dlani in s prosečim pogledom, medtem ko jo na karseda ljubek način zaprosi za roko. A zaroka se od zaroke razlikuje, zato poglejmo 5 nasvetov za popolno zaroko.

1. Zaroka na potovanju

Če z drago rada potujeta in se odpravljata na neko zares posebno potovanje, ki ji veliko pomeni, bo to idealna priložnost za zaroko. Le kje je lahko še bolj romantično kot denimo na eksotični plaži, ki jo obiščeta? Popolnoma nepričakovano se znajdete na kolenu pred njo in ji ponudite prelep prstan.

Kaj drugega kot solze sreče in glasen DA s tresočim glasom ni pričakovati. Zaroko lahko kasneje proslavita v izbrani restavraciji ali pa kar v nočnem baru, kamor sta bila že tako namenjena. Potovanje z zaroko bo obema ostalo v spominu do konca življenja.

2. Zaroka na javnem dogodku

Iz televizijskih zaslonov poznamo zaroke na športnih in drugih dogodkih, ko je zaroki priča tudi množica tujcev. Morda to pri nas niti ne pride v poštev, razen na kakšnem koncertu, kjer pa je potrebno biti zares pogumen in se dogovoriti z organizatorjem vsaj za kratko napoved in čestitko.

3. Zaroka iz zasede

Morda boste rekli, da je vsaka zaroka narejena iz zasede, in imeli bi seveda prav. A tokrat govorimo o zasedi, v kateri bi srečen par pričakal tudi odličen fotograf, ki se ne bi razkril vse do trenutka, ko bi se stvari pričele odvijati.

Zaroka iz zasede
Zaroka iz zasede – s spomini izpod rok profesionalnega fotografa.

Recimo, da bi vaju celo ustavil in povprašal, ali vaju lahko fotografira, nakar se akcija lahko prične. Spomini v obliki profesionalnih fotografij z zaroke, o kateri ona ne bi imela nobenega pojma, bodo ostali sveži in pristni ne glede na to, kdaj si jih bosta ponovno skupaj ogledala.

4. Nekaj bolj zasebnega?

Seveda ni prav nobene potrebe, da bi si nabirali publiciteto, če to ni v vajini domeni. V tej smeri so zelo priljubljene zaroke spomladi ali poleti, na kakšnem romantičnem sprehodu v naravi. Morda si omislite izlet do idiličnega jezera, kakršnih pri nas zagotovo ne manjka.

Če bi želeli dogodek vseeno obeležiti, pa se lahko predhodno dogovorite s čolnarjem, ki prevaža ljudi po jezeru, da vaju v tistem posebnem trenutku fotografira. Malo za šalo; pazite le, da draga od presenečenja ne bo padla v vodo.

5. Tudi doma bo povsem v redu

Za par, ki se rad zadržuje doma in tam deli svoje skupne trenutke, bo idealno tudi, če bo prošnja za roko prišla tik pred romantično večerjo, za katero bosta poskrbela sama.

Da ne bi bila povsem sama in bi vaju lahko kdo fotografiral, pa lahko na večerjo povabita tudi parček ali nekaj bližnjih prijateljev, s katerimi se najbolje razumeta. Seveda bi preostali poznali namero o zaroki, zato je zaupanje vanje na prvem mestu.