Kategorija: Za ženske

Dehidracija NI samo ŽEJA!

Dehidracija NI samo ŽEJA!

Vsi se zavedamo očitnih znakov dehidracije – rumenega urina, občutka žeje in suha usta. Kaj pa tisti manj očitni, čudni znaki dehidracije? Strokovnjaki pravijo, da so enako pomembni, če ne bolj, kot pa očitni znaki, ker kažejo, da je vaša dehidracija napredovala izven normalne ravni. To se naprimer zgodi, ko intenzivno trenirate, brez da bi vmes in po vadbi popili nekaj tekočine.

Naše telo potrebuje vodo in druge tekočine za pravilno delovanje in če ste dehidrirani, nekateri od teh procesov morda ne bodo delovali normalno. Težka dehidracija lahko ima hude posledice. Te posledicelahko vključujejo odpovedovanje organov, izčrpanost, epileptične napade in celo smrt, v najbolj skrajnih primerih.

Toda pitje dovolj vode je težje opravilo, kot se sliši, še posebej poleti. Ne moremo kar prijeti steklenice in vase zliti litra vode. Izzivje ostati hidratiran, tudi če ste zdravi in velika večina nas ne pije toliko vode, kot bi morala. Za žensko to pomeni, da vsak dan pije popije 9 skodelic tekočine, po navedbah klinike Mayo (voda je sicer najbolj primerna, to priporočilo pa vključuje vse tekočine – prosim, ne pijte samo sladkih sokov, ker je lahko vaša dehidracija zaradi velike količine sladkorja še večja). Če se veliko potite, boste verjetno potrebovali še več tekočine.

Torej, kateri so ti manj očitni znaki dehidracije? Vprašali smo strokovnjake, ki so nam odgovorili:

  1. Imate slab zadah.

To se zdi čudno, ampak poslušajte nas. Slina ima zmožnost zmanjševanja bakterij. Če ste dehidrirani, se vaša količina sline zmanjša, prav tako pa sposobnost vaših ust za boj proti neprijetnim klicam in bakterijam. Če opazite (ali pa vam povedo drugi, kar je lahko zelo neprijetno), da nenadoma nimate nekega nevtralnega zadaha, poskusite redno piti več vode. To bo povečalo količino sline, ki se bo, tako kot smo prej omenili, zmanjšala količino bakterij.

  • Počutite se zmedeni.

Občutek zmedenosti lahko znak mnogih stvari, med njimi pa je tudi dehidracija. Vendar pa, če niste popili veliko tekočine v zadnjem času, jedehidracija pred vsemi možnimi vzroki. Dehidracija običajno ni nekaj, kar pridenaenkrat, razen če ste se potili celo noč, prej pa cel dan niste popili dovolj tekočine.

  • Imate veliko potrebo po hrani.

Vaša jetra potrebujejo vodo za pravilno delovanje. Ko je ne dobijo, to možganom signalizira, da potrebujete hrano. Namesto tega, da bi dojeli, da ste v bistvu žejni, se počutite zelo lačne in zato sežete po hrani,po možnosti nezdravi in slani. To pa vašo dehidriranost še poveča.

  • Vaša koža nima prave elastičnosti

Če zgrabite kožo na hrbtni strani roke, jo potegnete navzgorin pustite, da vidite, ali se hitro vrne na svoje mesto. To, da se vrne nasvoje mesto, se ne zgodi pri ljudeh, ki so dehidrirani. Če koža ostane v zraku,ali pa se začne počasi vračati na svoje mesto, je to res znak dehidracije. Če nima dovolj vlage, vaša koža izgubi nekaj elastičnosti, ki jo potrebuje, da skoči nazaj na svoje mesto.

  • Prenehate se znojiti, oziroma se znojenje zmanjša.

Zdravnik iz nujne medicinske pomoči nam je povedal, da ljudje, ki so doživeli šok zaradi dehidracije, velikokrat povedo, da se niso toliko znojili, kot prej, preden se je dehidracija začela.

“To se ponavadi zgodi zato, ker so vaše “količinentekočine tako nizke, da telo poskuša zadržati vse, kar imate, zato se prenehate znojiti”, pojasnjuje pojasnuje zdravnik. . Če se vam to zgodi, takoj poiščite pomoč in se obrnite na zdravnika ali drugega zdravstvenega delavca.

Enako velja, če imate občutek vrtoglavice, se ne počutite stabilno ali imate močne glavobole. V teh primerih se priporoča, da tekočino pijete po požirkih in greste k zdravniku, da se pregleda stanje dehidracije.Morda ste dosegli točko, kjer potrebujete IV tekočine.

Tudi če ste doživeli le manj resne simptome dehidracije, je čas,da vase dobite nekaj tekočine. Zdravnik priporoča, da pijete tekočino, ki ima sobno temperaturo (telo potrebuje dlje, da absorbira hladne tekočine) ter  vodo ali športne pijače z elektroliti. Tekočina z mehurčki vas lahko še dodatno dehidrira. Potrebujete pomoč pri doseganju vaših dnevnih ciljev vnosa tekočine? Za vas bomo v prihodnjem članku pripravili načine, kako popiti več tekočine.

Posledice umazane posteljine za zdravje

Posledice umazane posteljine za zdravje

Vsak teden preživite povprečno od 49 do 63 ur na vaših rjuhah. To pušča veliko časa za znojenje, olje, umazanijo in morda tudi ličila, kar lahko povzroči težave s kožo, kot so mozolji, več simptomov alergij in celo glivične okužbe.

Zato je zelo pomembno, da so rjuhe čiste. Ampak kako pogosto naj jih operemo? Preveč čiščenja, praška in mehčalca tudi ni dobro za našo kožo.Po drugi strani pa lahko premalo čiščenja povzroči vse tiste zadevice, ki smojih napisali zgoraj. Katera je tista prava mera pranja rjuh in posteljine?

Obstaja dobro pravilo, da je treba prati rjuhe in posteljino enkrat tedensko. To lahko raztegnete na dva tedna, če želite, vendar pa s tem že tvegate umazanijo. V takšnem primeru je dobro imeti kakšno protibakterijsko podlogo, ki deluje tudi proti pršicam.

KAJ TOREJ POVZROČI SLABO PRANJE RJUH?

  1. Izbruhi nečistoč na koži

Izpustite svoje čiščenje obraza in odstranjevanje ličil večnoči zapored? Obrazu z preredkim pranjem rjuh ne delate nobene usluge (pomislite na suho kožo, zgodnje znake staranja, vnetja in okužbe). Ne samo, da boste dobili mozolje, temveč se lahko bakterije začnejo nenadzorovano širiti, ostanejo v vlakninah in zato še po pranju poslabšate že obstoječe stanje vaše kože, tudi če ste očistili kožo. Dermatologinja predlaga umivanje obraza in telesa z dobrim čistilcem pred spanjem, poleg pranja vaših rjuh vsakih sedem do deset dni.

2. Draženje kože ali ekcem

Koža, pravkar namazana z mastnim mazilom ali kremo za telo, bo ob stiku z umazano posteljnino pustila pravo razdejanje na vaši koži. Prav tako se te kreme prenašajo na čisto posteljino in postanejo pravo gojišče bakterij in virusov. Če morate zdraviti stanje kože, kot je ekcem, dermatologsvetuje, da uporabljate mazila, ki se takoj absorbirajo, ali pa kožo namažite,preden greste v posteljo.

3. Gljivične ali bakterijske okužbe

Znojenje je en razlog, da so postelje lahko glavna mesta zarast glivic. Vrsta plesni, Cladosporium, raste na vlažnih žimnicah, ta plesen pa lahko povzroči astmo, pljučnico in glivično okužbo, imenovano Onihomikoza,ki lahko povzroči kožne lezije In temne nohte na nogah. FUJ.

Še huje, umazana posteljina je idealna za razvoj TineaCruris (glivična okužba, ki prizadene kožo na spolovilih, notranjih stegnih inzadnjici ), Tinea Versicolor (glivična okužba, ki povzroča majhne, ​​razbarvaneobliže kože) ali “super hrošč, pa tudi MRSA, ki ga povzroča vrsta bakterij, ki so odporne na večino antibiotikov.

4. Pršice

Nesrečne pršice – ki so del pajkovske družine in se hranijo s kosmiči odpadle kože, ki se jih vaše telo znebi med spanjem – se kopičijo na vseh mestih, ki se ne čistijo redno. Vsak večer je v vaši postelji približno dva milijona pršic, ta številka pa se lahko poveča za nekajkrat, če imate umazano posteljino. Pršica je glavni razlog dihalnih težav v postelji in dlje čakate med pranjem, težje bo, da se resnično znebite pršic. In ne pozabite shranjevati posteljine na hladnem, suhem mestu, stran od vlage in svetlobe, da bi se izognili vsakršnemu nastanku bakterij.

5. Alergije

Neizogibno je, da lahko bakterije in pršice povzročijo ali poslabšajo alergije, ki so posledica oslabljenega imunskega sistema. Tri glavne stvari, ki jih želite preprečiti na postelji, so pršice, plesni in bakterije, saj aktivirajo alergije ali poslabšajo obstoječe alergije. Vložite v posteljo, izdelano iz hipoalergenih materialov, saj se tako plesni in pršice ne morejo razmnožiti.Pranje posteljnine na visokih temperaturah bo ubilo vse bakterije, ki so že nanjih, vendar je poleg tega potrebno vsake dve do tri leta zamenjati sintetične blazine in blazine za perilo, tako da bakterije ali hrošči nimajo možnosti za razvoj.

Španska muha za boljši seksualni apetit

Španska muha za boljši seksualni apetit

Tisto, kar smo nekoč imenovali španska muha, se sploh ne more primerjati z afrodiziakom, ki ga pod tem imenom poznamo danes. V sodobnem pripravku, ki se v erotičnih trgovinah prodaja pod tem imenom, namreč ni naravnih izvlečkov iz muh oziroma hroščev, ki živijo na področju Španije pod tem imenom. In lahko bi rekla, da je na srečo tako. Zakaj? Zato, ker so pripravki iz hroščkov postali znani kot afrodiziak zaradi tega, ker vsebujejo kantaridin. Gre za snov, ki jo danes uvrščamo med strupe.

Kakšna je sodobna španska muha?

Sodobna španska muha je afrodiziak, ki je ohranil ime, vendar ima drugačne sestavine. Španska muha je uporabna tako za moške kot za ženske, saj deluje stimulativno in daje prijeten občutek obema spoloma. Ne uporablja se za to, da bi si zaželeli seksa takrat, ko nam dejansko ni do njega. Ne, namenjen je vsem tistim, ki ga želijo izboljšati, čutiti več v fizičnem smislu in tudi izboljšati orgazem. Pri ženskah španska muha običajno povzroči večjo občutljivost sluznice, pri moških pa je boljša tudi erekcija. Orgazem pa je pri obeh spolih menda nekaj čisto drugega – daljši in bolj intenziven.

Si želite biti bolj pohotne?

Španska muha ženskam pomaga, da se počutijo bolje, da občutijo več, kadar si želijo seksa, pa so zaradi nje tudi bolj pripravljene, da naredijo prvi korak oziroma dajo pobudo. Ker same opazijo, da čutijo več strasti in jo želijo zadovoljiti, so v očeh svojih partnerjev seveda precej bolj pohotne, kar pomeni, da se spolni odnosi gotovo dvignejo na višjo raven. To pa vedno pomeni velik plus za odnos v celoti. Španska muha torej vzbudi seksualni apetit, s tem pa pomaga, da so zveze zadovoljive in s tem tudi dolgo obstojne. In prav to je razlog, zaradi katerega se ne velja ob omembi afrodiziakov nikoli nasmihati ali zardevati. Vsaka stvar, ki pomaga do osebne sreče, do trdnega partnerstva ali do nasmejane družine, je v današnjem času še kako dobrodošla.

Španska muha? Strah je odveč!

Španska muha? Strah je odveč!

Da obstaja neka reč, ki se ji reče španska muha, sem se seznanila kot najstnica. Starši so mi tako kot verjetno marsikateri drugi ob mojih večernih izhodih v klube naročili, naj pazim na svojo pijačo. Vedno naj to najprej popijem, šele nato naj grem na plesišče, da se ne bi v njej slučajno znašla španska muha. Niso mi povedali kaj dosti in mislila sem, da gre za kakšno modro tabletko, danes pa vem, da je španska muha na voljo v kapljicah oziroma v tekočini.

Španska muha ima resne naslednike

V času mojega odraščanja je bila španska muha za dekleta veliko zlo – tako so vsaj bili prepričani starši. Krožile so zgodbice o tem, kako so se mlada dekleta zaradi nje popolnoma predale razvratu in seksala kar vse povprek, saj niso mogla nadzorovati svoje pohote. Danes je španska muha afrodiziak, ki ga najdemo v erotičnih trgovinah, veliko bolj kot teh kapljic pa se ženske bojimo drog za posilstvo (day rape drugs), ki so precej bolj nevarne in tudi učinkovite. To so droge, zaradi katerih bomo današnji starši pred večernim izhodom držali pridigo svojim hčeram, in to več kot upravičeno.

Izkušnje preženejo strah

V svojem življenju nisem nikoli naletela na nobeno dekle ali žensko, ki bi zaradi španske muhe pozabila na predsodke in bi se prelevila v neumorno nimfomanko. Ostalo je le pri zgodbicah, ki so bile precej trapaste. In ko sem ob obisku erotične prodajalne s fantom prvič videla špansko muho, sem se zato o njej pozanimala. Šlo naj bi za afrodiziak, ki vpliva na sluznico in njeno prekrvavitev, zato sva jo kupila – da preveriva, ali res deluje.

Zaužila sem predpisano količino kapljic in čakala na učinek. Sem bila res nekoliko mokra, ali se mi je to zgolj zdelo zaradi psihološkega učinka? Morda je stvar res minimalno delovala, a daleč od tega, da bi se mi mešalo od pohote. Seks je bil takšen kot vedno. Tako lahko danes iz prve roke potrdim, da španske muha ni nič nevarnega – strah mojih staršev je bil povsem odveč.